En del av bilderna från terrängtävlingen






Fler bilder kommer från fotografen senare i veckan.
Kommentera gärna :)
/Estelle

Fotograf

Tänkte bara säga det att jag har fixat en grym fotograf som ska fota på tävlingen idag åt mig.

Hon heter Micaela och är sjukt duktig. För mer info om henne klicka då HÄR.

/Estelle

Terrängtävling

Nu såhär på morgonen så ska jag strax börja packa ner dom sista tävlingskläderna inför tävlingen idag.
Det blir terrängtävling med My och det blir både min och hennes första terrängtävlings så vi är båda lite nya på det stadiet. Men vi är väl förberädda efter en hel del terränghoppning på senaste tiden.
Eftersom Eveina också ska ha My så delar vi och då rider hon först och det är bra så ser man vilka hinder hon är lite osäker på. Men det blir en utmaning.



/Estelle

?


Jag tror säkert många av er har sett något liknande?

Tror ni alla vet vad tretorn stövlar är och hur dom ser ut m.m. Är det bara jag eller är dessa stövlarna inte såå wanna bee tretorn?

Har jag fel eller rätt?


Originalet eller vad man ska säga.

/Estelle

Svar på tal

Linda Ekelund om Träning med Grapy:
Hej Estelle!
Jag bara undrar om din Prinsessa är likadan inne som hon e ute när man galopperar?
Du vet ju om att jag e lite rädd av mig, men Lotta tipsade om att Grapy är snäll??
Mvh Linda /Davids Mamma

Svar: Grapy må vara lite halv vild utomhus, men jag lovar att hon är helt och hålet lungn innomhus. Där är hon lungn som en filbunke. Du behöver inte oroa dig och jag tycker definitift du ska prova henne. Hon är hur snäll som helst så länge du är mjuk i handen, annars kan hon slå lite med huvudet men det är inget att oroa sig över :)

/Estelle

Träning med Grapy

Idag så var jag ute och tränade med Grapy på terängen men jag hoppade såklart inte eftersom hon blir för vild.
Hon lyssnade jätte fint i traven och gick i fin form. I galoppen så stegrade hon och studsade jätte mycket eftersom hon blir så uppspelt. Men det gick bra och hon var lagom pigg och vi klarade en hl galopp strecka utan en enda stegring :D Resten av galopp sträckorna så stegra och studsade hon jätte mycket som jag sa innan. men det blev bara en bild på en stegring som inte var så hög.




Stegring (liten bara hon var mycket högre  egentligen)

Fler bilder finns.
/Estelle

Steeds

Fick en komentar i ett inlägg om att Steeds inte är godkänd.
Det är den faktiskt. Dkillnaden på Steeds och Race safe är att Race safe är beta märkt , alltså att den testas på nytt varje år, och det gör man inte med steeds. Det är enda skillnaden förutom utseendet.
Så att alla vet så är den godkännd till Level 3.
/Estelle

Träning

Idag så red jag och My på fältet lite så där i galopp,trav och skritt inte nån speciellt träning men det var kul och det gick väldigt bra tills hon blev rädd för några travare som travade ca 20m ifrån mig och My när vi skulle galoppera och då bar det av i galopp enligt My. Hon blev så rädd XD. Men annars gick det bra.
Han lyssnade bra och tuggade fint på bettet hon gick inte i riktig form men vem bryr sig en sån underbar dag då mankan bete sig som en liten ponnyryttare igen :D
Hon gick i alla fall någerlunda :)

Skeningen XD


Det var bara lite bilder :D
Ni kommer nog få se fler av dem vid andra till fällen.
Komentera görna om ni såg nåt som jag borde ändra på i min sits eller nåt annat.
Det uppskattas.
/Estelle

Dagens inköp

Steeds säkerhetsväst

CRW stövelstrumpor
/Estelle

Dagen lite snabbt

Skriver snabbt vad som händer idag. Ida så ska jag först till stallet och leda och lite annat. Sen så ska jag över till Hööks och köpa ny säkerhetsväst eftersom den andra är för liten. Tänkte köpa steeds eftersom racesafe är så jädrans dyr och det lnappt finns nåon begagnad och man spar pengar till abbat ;)
Vad hade ni köpt? Steeds ller Race safe?
/Estelle


Helusan

Idag har jag haft besök av bästa Saga som har en b-ponny som hon tävlar hoppning på. Sjukt duktiga. För er som inte visste det så är Buller tvilling med Bobby som stog på MCR innan. Har inte varit i stallet idag och kommer inte åka dit heller. Alexandra kommer snart hon ska vara här till klockan 10 så det blir ca 5 timmars skoj!
Hoppas ni har en lika rolig lördag som jag! Designen kommer upp när Cajsa är inne på MSN så jag kan skicka den.
/Estelle

Svar på tal

Just nu ligger vi under Showjumpers ja. Men när vi var igång så var vi högre än dom. Och det är dit vi försöker komma. Och egentligen så är det inte viktigt hur mycket statistik man har tycker vi, men det är klart det är kul att ha hög statistik. Det viktigaste är att man bloggen uppskattas osv. Just nu så funderar jag på att sluta bloga då jag tröttnat pågrund av elaka kommentarer. Eftersom bloggen inte uppskattas av vissa.
/Estelle

Skola, orientering, stall och träning

Speckad dag alltså. Nu på förmidagen så ska jag vara i skolan som alla normala och efter lunch så ska vi till BT fältet och joga eller ha orientering. Kommer ej ihåg. Sen blir det stallet och träning. Hinner inte skriva speciellt mycket nu eftersom jag måste cykla strax. Jag tror att jag ska ha Hella idag igen och vi har form träning idag. De bästa lektionerna jag vet ^^ älskar dom dom är verkligen jätte roliga.
/Estelle
P.S designen är gjord och kommer upp när Cajjan fåt den :D

Svar på tal

Jag om KOM IGEN!:
Men det är ju nästan samma sak nu som med Louise, det är ju bara du nästan som skriver, vart tar Cajsa vägen??
                  
Svar: När Louise skrev så skrev hon oseriösa inlägg. Alltså korta och lite ointressanta inlägg. Cajsa är borta för tillfället då hon har mycket att göra. Men när hon väl skriver så skriver hon långa och ganska meningsfulla inlägg, och jag lovar att vi ska bli Dressyrnissarna igen. Med bra uppdatering och komma till baka på den statistiken igen som vi hade. Vi har fortfarande malmös största häst blogg men just nu ligger showjumpers oss hack i häl. Ni kan ju skriva lite om vad ni önskar för inlägg så kanske vi skriver om just det ni tycker om. Så vi ser fram emot att få igång bloggen på riktigt igen. Dessutom är ny design på väg.
                      
/Estelle

KOM IGEN!

Ni har blivit ur dåliga på att komentera och nu har vi fått dålig statistik!
Nu när jag i alla fall är uppe med bra uppdatering så kan ni ju ialla fall komentera lite mer!
/Estelle

Hot or not

Utrustning: Hade varit snyggt om man bytt ut tröjan till en räd eller shabraket till svart eller rosa. Medium
Form: Ser ingen form Not
Sits: Mycket fin hopp sits ner med hälen lite Hot
MEDIUM
/Estelle
P.S glöm inte skcika in fler bilder till hot or not. [email protected]

Rid bilder

Hella
Nema

Nema

Grapy

Ludda (inget dressyrpass)

Hopp pass men Pamira

Maggan (ögonblicks bild)
/Estelle

Regn

Det bara öser ner! Det ska bli kul att gåååå till Alex i detta väder. Om inte mamma laade min cykel i natt ska kolla strax. Som ni kanske förstått så ska jag vara med Alexandra idag och jag tror att det blir en del sittande vid Photoshop. Igår red jag i alla fall Pepeye på terrängen när det rengnade, Det var faktiskt shit kul tills att jag märkte att blinget på hjälmen nästan trillade av. Han var så glad när vi var där ute att på långsträckorna så höjde han rygen och tog sats och försökte sticka iväg. Haha. Var lite misstänksam på att hoppa Pepeye på terrängen eftersom jag inte ville att han skulle bete sig som BOss gjorde i torsdags. Tror också det berodde på att jag hade önskat My men inte fick henne :/ men det gick ju bra i slut änden.

Man får ju säa att han inte är så söt md öronen bakåt hela tiden mn när han tar fram dom är han faktiskt rött söt.
/Estelle

Eurovision

Här kommer de bidragen som jag mer eller mindre älskar och diggar!
http://www.youtube.com/watch?v=00fiN2afvzo
http://www.youtube.com/watch?v=pXouSYabDig
/Estelle
P.S
Jag vet att jag är oseriös när det gäller musik ^^

Statistiken

Statistiken har sjukit enormt den senaste veckan. Inte konstigt men vi är på gång igen.
Back on track
/Dressyrnissarna

Halv vägs hem

Sitter hemma hoss mamma och käkar paj och packar saker inför i morgon m.m. Ska åka yill pappa snart och eftersom jag är hos mamma så har jag halva vägen kvar tills jag är hemma hoss mamma.
Detta har varit en intensiv och rolig dag så vi hörs i morgon ska slappa lite resten av kvällen.
/Estelle

Uteritt med My

Igår red jag ut på My och det var rätt så kul. Tyvär kunde jag inte ta Grapy för hon hade redan gått för många lektioner. Men det gick bra med My, hon yssna fint och hade lagom tempo. Men när vi skulle srälla upp så skulle hon klia sig så lät jag henne göra det och eftersom hon inte kan stå still så kom hon för nära Pamira och dom flippa ut lite.

Idag ska jag till stallet som vanligt me jag har inte med kameran så det bir inga nya bilder :(



/Estelle

Hiss och diss

Dissar olika färger på lindorna. det ser såååååå 80 tals aktigt ut+väääldigt slarvigt. måste byta grapys lindor till en annan färg det där ser helt hemskt ut. Stor diss.
/Estelle

Dagens träningspass

Värsta träningsveckan har det varit. I dag så skulle vi så klart hoppa på terrängen och det skulle blir jätte kul tills jag fick Boss :( Han bara bockar och sticker i väg eller så sölar han extremt mycket. Efter att vi hoppat ett par små stockar/bommar på rad så gick det inte länre så gav ja upp och tänkte inte rida mer.
Så det gick shit.
Däremot så har jag skött mina älsklingar idag och dom var helt underbara :')

Jag och Myps.

Jag och Grappan.

Och sämsta hästen i världen. '' Bossen'' enligt vissa.
/Estelle

Mina älsklingar, både nere på Jorden och i himmelen

Bombi-Bitt

Floor

Grapy

My

Bobby
/Estelle

Dagens träning

Kan säga att jag tyckte det var rätt tråkiga och märkliga övningar t. ex att vi skulle stå upp i lätt sits när vi hade dressyr och dessutom dressyr läder. Det tyckte jag var märkligt. Hade i alla fall Hella och hon arbetade rätt så bra men det kunde ha varit mer ansträngning från både min och hennes sida. men jag har inte ridit henne förut så i början så kände jag bara efter lite. Hon var rätt så fick och hon var mycket mjuk i munnen vilket jag älskar. Och hon släppte efter ganska bra, men jag orkade heller inte arbeta med henne efter en intensiv dag.
Hon var ganska pigg i galoppen och jag fick inte tränat speciellt mycket på min sits i galoppen eftersom vi skulle stå upp. (Märklig träning)

Oredigerad bild
/Estelle

Veckan

Har haft dålig uppdatering de senaste dagarna på grund av mycket saker som jag måste göra och då måste man prioritera bort datan lite. Kommer ha halvdålig uppdatering på vardagar i nån vecka framöver. Men jag ska göra allt jag kan.
I söndags så var jag i stallet som vanligt och skötte Grapy och My. (Har börjat sköta henne nu) Inget speciellt. Men däremot så var det en riktigt bra Clinic hoss oss på söndagen där mot eftermiddagen som handlade om sitsen och det var mycket bra och lärorik.
I går å var det då måndag och då skulle vi hoppa lite mindre hinder för att träna på sitsen. Och då var det så att vi inte hade så måna hästar och då var jag tvungen att ta Nema: Haha. Men det gick bra. Igentligen får hon inte hoppa eftersom hon blir rätt så vild men det gick bra.
Nu måste jag i alla fall upp och dusha har tränat på dansen till mimet i skolan med tjejerna. (Har börjat skolan nu)

Lite failad bild.
/Estelle

Slutmätning

Paola ska slutmätas den 10 Maj.
Den som gissar rätt på hur hög hon är, blir länkad i alla mina inlägg under två dagar :)


Torsdaensridpass

Eftersom jag inte var i stallet i pnsdas så red jag bara i torsdags. Då hade ja Zeb. Vi hade lite markarbete. Hon lyssnade fint och gick i bra form. Han var mjuk i munnen vilket ja älskar. Han var lite hetsi i galoppen eftersom det stog en massa hinder i ridhuset som hetsade upp honom lite. Men det var inget märkvärdigt. Däremot när vi skulle trava igenom vår lilla ale´ så försökte han galoppera i väg och jag fick en massa grenar i ansiktet. Inte kul.

Zebisen
/Estelle

Ang Rasmus

Om ni känner mig rätt så älskar jag att skojja med folk. Och ja tyckte att det var ett perfekt tillfälle att skojjaom lille Rasmus som jag red. Sanningen är att jag var och hjälpte Rasmus medryttare att få honom att arbeta med rätt muskler osv. Hoppas inte att ni blev allt för sura nu :)

/Estelle

Första hästen

Att få sin första häst är väldigt roligt. Man är superglad och många är ju glada för ens skull. Men man kan märka sen efter ca en vecka - två veckor att allt inte är som det ska.
Många börjar undvika dig och  snacka bakom din rygg och hitta på falska rykten för att dra ner på din glädje över din häst.
Jag själv har upplevt detta tre gånger, så jag har lärt mig att bara skita i det. Men för andra som är inne på sin första gång, förstår inte riktigt varför alla börjar kolla på en så konstigt eller kanske viska något till någon när man går förbi.
Jag tycker det är tråkig folk börjar dissa en för att man får en häst, och har tur och blir glad.
Vänner är vänner, som inte lämnar  en för en häst. Dom fick det dom önskade, och vill man inte se sina vänner glada?





Hiss och diss

Tittar ju ofta runt i hästbutiker på nätet och då hittade jag detta uber snygga flece täcket.
Tycker bar det är så extremt snyggt men såklart är det såååå billigt.
Pris: 1249
Du hittar det på------>http://abnianhastsport.e-butik.se/?artnr=650
/Estelle

Lite tillbaka imellanåt

Som jag har sagt nu många gånger, det är verkligen sjukt vilken bloggtorka jag har fått just nu!
Har 0,00 bilder, 0,00 idéer, 0,00 tips om vad jag ska skriva om så man är ju borta..
I all denna tid har jag suttit och kollat på bilder på rullsson, saknar min lille så mycket.
Fast jag kan ju berätta om Paola.
Hon är frisk men har börjat juxa med huvet så jag provade att byta bett till ett rakt och det funkade faktiskt lite bättre, men hon var svårare att rida på eftersom hon inte gillade det. Blir nog hack nästa att kolla :)
I övrigt har vi ridit ut nu i 3 dagar i rad.
Igår var det en 2 timmars runda med Corre och Snearch. Mysig runda var det allt! Och jag vågade galoppera upp för en backe som jag var helt rädd för innan, haha..
Alla andra 3 hästar som jag red med hade galopperat upp, och jag red Rulle och jag stog där nere: "Nej det går inte! jag gör det inte!"
Men becki sa till mig att han vill efter dom andra hästarna så jag släppte honom och vi var upp för backen.
Det som fick mig att inte vilja var att det var rakt ner i 4-5 meter precis bredvid stigen + att backen var rätt brant.. hehe
Blev en bild på mig :)
Föresten, vill ni ha att långt inlägg och hela min tid om Rullson?

Häst efterlyses

”Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv) Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11.
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mella…n kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss!

För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han ”betett sig så jävla dumt” mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer.

Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett ”skumt” beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar.
Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem.

Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi ”ska skita i vad hon gjort av Bobby”. Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett.

Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare, vi har hans pass och försäkringen skriven på oss – juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.

Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar, hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom, vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där.

Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet.
Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330″



Jag och Bobby




Jag och El Masir (Masse)
/Estelle
P.S
Lite knäppa bilder jag vet.

Provridit

Jag skrev ju herom dagen att jag skulle åka och rida en häst. Jag var och provred en liten B-ponny som heter Rasmus och han kostade inte speciellt mycket så vi kanske köper honom.
Han har inga muskler just ne och har bara en massa päls och en stor tjock mage och dom muskler han har är fel slags muskler. alltså, han har miskler i under nacke och inga i övernacke. Han hade fin trav och galopp men bockade lite när han blev iriterad.


Lite failad ögonblicks bild jag vet.

Vad tycker ni är han inte fin?
/Estelle

Blingat

Nu är hjälmen äntligen blingad och jag är sjukt nöjd!

Vad tycks? Tyker ni det är smyggt med bling på hjälmen eller inte?
/Estelle

Kritik tas emot

När vi lägger upp bider när vi rider så tar vi gära emot kritik som ni kan se på bilderna. T.ex 'du sitter lite framåt lutad på bilden, det vore bra om du rätade upp dig då blir det ännu bättre' eller nåt sånt som ni ser. Vi tar gärna emot detta om det kommer på ett sjysst sätt. Och alltså inte som en taskig sak. Vi är nämligen öppna för kritik så länge det inte sägs på ett elakt sätt.

/Dessyrnissarna

Du kan ju börja med att inte vara patetiskt anonym?

Jag vet att Nema är het, bara för det behöver hon inte ligga på bogarna. Du sitter som en kråka, kanske borde ta o kontroll över hästen istället för att låta henne gå iväg. Du lägger bara över skulden på hästen, kanske borde vara kritisk mot dig själv också?

Just på denna bilden går inte Nema bra som du sa innan, nej. Men Estelle skrev, "då tar hon ner huvet och jag vet inte varför". Hon tar ner huvet för att "ta sats" för att sedan ta bettet och springa allt vad hon har. Självklart åker då kroppen med och sen ska man tillbaka. ögonblicksbild heter det. Och föresten så kan du ju skriva ditt namn "Anonym" och vara lite våglig och stå upp för vad du säger du också? ;)

Dressyr

Om ni vill se på världskuppen i dressyr så kan ni se det HÄR.

/Dressyrnissarna

Svar på tal




Fick denna komentaren från en läsare angående ridpasset med Nema då denna bilden visades.
Komentaren löd såhär:

Varför skryter du så mycket? PÅ bilden går hon inte speciellt bra kan jag ju säga!

Svar: Om du inte visste det så är Nema ganska het när man gör övningar med bommar. På denna bilden så är vi på väg mot bommarna och då tar hon ner huvudet (inte för att jag vet varför) och springer på som sören. Jag sa inte att hon gick fint på denna bilden. Hoppas du blev nöjd med svaret.

Om ni vill se inlägget så finns det HÄR.

/Estelle

RSS 2.0